U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Vacature Lid voor de Commissie van advies voor de bezwaarschriften

Houd jij ons met een objectieve bril scherp op de besluiten die wij nemen? Heb jij affiniteit met en een brede kijk op alle rechtsgebieden binnen een gemeentelijke organisatie? Mooi, want dan hebben wij een interessante neventaak voor jou! De medewerkers van de gemeente Olst-Wijhe streven naar transparante en goed doordachte beslissingen op basis van wet- en regelgeving. Soms komt er bezwaar op een beslissing. Hiervoor hebben wij een onafhankelijke, vaste Commissie van advies voor de bezwaarschriften. Wij zijn per 1 april 2023 op zoek naar een Lid voor de Commissie van advies voor de bezwaarschriften.

Collega Ali kijkt in de camera

Wat ga je doen?

De commissie brengt advies uit aan de bestuursorganen over ingediende bezwaarschriften. De commissie adviseert over bezwaarschriften op verschillende rechtsgebieden, zoals omgevingsrecht, handhaving, openbare orde, subsidierecht, het sociaal domein en de Wet open overheid. De commissie adviseert niet over bezwaarschriften op het gebied van belastingen en de Wet waardering onroerende zaken.

Wie zoeken wij?

Wij zijn op zoek naar iemand:

  • zonder binding met of directe betrokkenheid bij de bestuursorganen van onze gemeente.
  • die niet in Olst-Wijhe woont of werkt.
  • met hbo- of wo-werk- en -denkniveau wat blijkt uit opleiding en/of ervaring.
  • met een kritische houding en een oplossingsgerichte instelling.
  • met goede communicatieve en contactuele vaardigheden.
  • met brede kennis van het bestuurs(proces)recht.

Ervaring met de behandeling van bezwaarschriften heeft de voorkeur.

Vergoeding en tijdsbesteding

De commissie houdt gemiddeld elke vier weken op de dinsdagmiddag een hoorzitting waarin één tot drie zaken worden behandeld. Het horen van belanghebbenden en het adviseren over de bezwaren gebeurt in een wisselend samengestelde commissie, bestaande uit twee leden en een voorzitter. We roosteren je gemiddeld acht keer per jaar in. De hoorzittingen zijn in het gemeentehuis in Wijhe. Je ontvangt een vergoeding per hoorzitting. Voor één of twee zaken krijg je een vergoeding van € 115,-. Voor drie zaken of meer € 180,-. Daarnaast vergoeden wij de reiskosten op declaratiebasis volgens de tarieven zoals genoemd bij dienstreizen in het reisbesluit Binnenland.

Zittingsduur

Het college van burgemeester en wethouders benoemt de voorzitter en leden van de commissie voor een periode van vier jaar. Voor de leden geldt een rooster van aftreden. Herbenoeming behoort tot de mogelijkheden. De zittingsduur is maximaal acht jaar.

Heb je interesse?

Je kunt je interesse uiterlijk 8 februari 2023 aan ons kenbaar maken via het digitale sollicitatieformulier. Op 21 februari 2023 in de ochtend staan de kennismakingsgesprekken gepland.

Wil je meer informatie over onze leuke organisatie?

Bij de gemeente Olst-Wijhe maken we het verschil door onze persoonlijke en betrokken werkwijze.
Wij halen maximaal profijt uit de ‘kracht van onze kleine gemeente’. Lees hier meer over onze organisatie en bekijk onze film.
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Gerard Luijmes. Je kunt hem bereiken via telefoonnummer 14 0570.

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen