U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Vacature Beleidsmedewerker Zorg & Veiligheid

Wil jij zorgen voor een veilige woonomgeving voor onze inwoners? Hou jij van een breed en divers takenpakket, een informele cultuur waarin we elkaar kennen en snel kunnen schakelen én werk je graag in een omgeving die het verschil maakt voor en met de samenleving? Mooi, dan hebben wij een uitdaging voor je! Voor ons team Maatschappelijke Ontwikkelingen zoeken wij een Beleidsmedewerker Zorg & Veiligheid voor 32 uur per week.

Het team richt zich op beleidsontwikkeling en -uitvoering binnen de maatschappelijke thema’s zoals zorg, onderwijs, cultuur, sport, welzijn, economie, recreatie, toerisme, openbare orde en veiligheid. Binnen het team werken we integraal met oog voor de verschillende belangen van de inwoners. Als beleidsmedewerker Zorg & Veiligheid werk je nauw samen met de beleidsmedewerker Openbare orde & Veiligheid.

Wat ga je doen?

Als beleidsmedewerker Zorg & Veiligheid heb jij de focus op de meest kwetsbare inwoners.  In deze brede functie coördineer je en geef je uitvoering aan het integraal veiligheidsbeleid. Je coördineert inzet van de buitengewone opsporingsambtenaren (BOA). Op het gebied van aanpak verwarde personen, Veilig Thuis en beschermd wonen & maatschappelijke opvang stel je beleid op. Daarnaast stel je ons drank en horecapreventieplan op en ga je aan de slag met projecten gericht op alcoholmatiging voor onze inwoners. Je bent voorzitter bij het zorg en veiligheidsoverleg en de stuurgroep buurtmiddeling. Ook ben je sparringpartner voor je collega procesregisseur bij casuïstiek waarbij veiligheidsrisico’s een rol spelen.

Vanuit je expertise en kennis ga je:

 • Ontwikkelingen vertalen naar gemeentelijk beleid en ze je dit om in concrete doelen en acties.
 • Het vastgestelde beleid en de hieruit voortvloeiende acties monitoren.
 • Vastgesteld beleid naar de praktijk vertalen  
 • De uitvoering van beleid toetsen en evalueren.
 • Verbindingen leggen met andere beleidsterreinen.

Wat breng je mee?

 • Je beschikt over HBO werk- en denkniveau.
 • Relevante beleidswerkervaring op het terrein van Zorg & Veiligheid.
 • Je bent initiatiefrijk, innovatief en creatief.
 • Je werkt integraal, datagedreven en legt verbindingen met andere beleidsterreinen.
 • Je bent in het bezit van een politiek-bestuurlijke antenne en communicatief sterk;
 • Je werkt doel- en resultaatgericht.
 • Flexibiliteit: Het is geen 9 tot 5 baan.

Wat bieden wij jou?

We bieden je in eerste instantie een arbeidsovereenkomst aan voor een jaar waarbij de intentie bestaat om dit bij een goede match om te zetten naar een vast dienstverband. Je salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal € 4.671,- bruto per maand (schaal 10, peildatum 1 april 2022), op basis van een 36-urige werkweek. Daar bovenop krijg je nog een Individueel Keuzebudget ter hoogte van 17,05% van het salaris en overige arbeidsvoorwaarden zoals die zijn opgenomen in de CAO Gemeenten.

Interesse en de procedure

Heb je interesse? Maak dit dan uiterlijk 28 augustus 2022 aan ons kenbaar via het digitale sollicitatieformulier. Op 8 september 2022 en op 12 september 2022 staan de kennismakings- en selectiegesprekken gepland.

Wil je meer informatie over onze leuke organisatie?

Bij de gemeente Olst-Wijhe maken we het verschil door onze persoonlijke en betrokken werkwijze. Wij halen maximaal profijt uit de ‘kracht van onze kleine gemeente’. Lees hier meer over onze organisatie en de mogelijkheden om je te ontwikkelen in Olst-Wijhe en bekijk onze film.

Over de inhoud van de functie kun je tijdens kantooruren bellen met Leontine Maas, teamleider Maatschappelijke Ontwikkelingen. Over de procedure kun je bellen met Lisette Slagman, HR-adviseur. Beiden zijn bereikbaar onder het algemene nummer 14 0570.

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen