U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Coördinator Leader De Kracht van Salland voor 24 uur per week

Draag jij Salland een warm hart toe? Zit je graag aan de keukentafel bij mensen die een leuk idee of concreet plan hebben voor Salland en zie je snel wat nodig is om dit verder te brengen? Ben je evengoed comfortabel om met politici en ambtenaren te schakelen? Wil je vrijheid om je eigen agenda in te richten en is ‘deels buiten kantooruren werken’ ook oké? Vind je het leuk om je licht op te steken binnen en buiten Salland en nieuwe ontwikkelingen of inspirerende contacten te verbinden met de dagelijkse praktijk; een netwerk op te bouwen en te onderhouden? Mooi, dan hebben wij een leuke functie voor jou!

Voor het Leadergebied Salland dat bestaat uit de gemeenten Deventer, Olst-Wijhe en Raalte is de gemeente Olst-Wijhe op zoek naar een enthousiaste Coördinator Leader De Kracht van Salland voor 24 uur per week.

Leader is een Europees subsidieprogramma én een werkwijze die gericht is op innovatieve plattelandsontwikkeling. Centraal staat dat Leader uitgaat van publiek-private samenwerking en een transparante aanpak van onderop. Als coördinator ben jij de aanjager, verbinder en ondersteuner die voor en achter de schermen alles verzorgt, samen met je collega-leadercoördinator die 8 uur per week invult. 

Wat ga je doen?

In deze veelzijdige functie:

 • zorg je voor voorbereiding, ondersteuning en verslaglegging van vergaderingen van de Lokale Actiegroep (LAG), waaronder de besluitvorming over Leaderaanvragen. De LAG is het bestuur, waar jij de secretaris van bent. De voorbereiding doe je in overleg met de voorzitter.
 • jaag je ideeën aan en zie je kansen die passen binnen Leader.
 • ben je aanspreekpunt voor mensen in het werkgebied. Je begeleidt initiatiefnemers in de voorbereiding van een (mogelijke) pitch en Leaderaanvraag. Je legt verbindingen tussen projecten en brengt initiatiefnemers met elkaar in contact waar dat kansrijk is.
 • maak je deel uit van verschillende samenwerkingsverbanden en neem je deel aan diverse overleggen. Je volgt de vele regionale, landelijke en Europese ontwikkelingen in het werkveld en vertaalt deze naar de eigen omgeving / legt deze ontwikkelingen uit aan initiatiefnemers en partners.
 • stel je openstellingsbesluit(en) op en publiceert deze namens de LAG, in overleg met de provincie Overijssel.
 • volg je de voortgang van de projecten, samen met de leden van de LAG.
 • ga je actief op zoek naar financieringsbronnen als een project past binnen de visie van De Kracht van Salland, maar niet voldoet aan de Leadercriteria. Of je verwijst door naar anderen die het project verder kunnen helpen.
 • stel je de jaarrapportage op om te laten zien welke projecten in een jaar opgestart en/of afgerond zijn en welke activiteiten daarnaast zijn ondernomen. Ook ondersteun je betrokken ambtenaren bij het tijdig informeren van hun bestuurders/raadsleden/Statenleden over de voortgang van het Leaderprogramma.
 • stel je de lokale ontwikkelstrategie op en zorg je voor uitvoering, monitoring en evaluatie in samenspraak met de LAG.
 • stimuleer je netwerkvorming en kennisdeling binnen het gebied onder andere door het organiseren van Salland Cafés, bij voorkeur in samenwerking met partners uit het gebied. Ook verzorg je voorlichting en communicatie rond het Leaderprogramma en de projecten.

Wat breng je mee?

 • Hbo-werk- en denkniveau.
 • Affiniteit met het platteland en plattelandsontwikkeling, in het bijzonder in Salland.
 • Ervaring met programmatisch werken.
 • Je bent omgevingsgericht, resultaatgericht, een verbinder en communicatief sterk.
 • Je kunt omgaan met verschillende belangen, wensen en achtergronden.
 • Je hebt gevoel voor begrotingen en dekkingsplannen, kunt vlot volgen waar het over gaat en daarover meedenken.
 • Je bent een netwerker en kan makkelijk op verschillende niveaus werken en hierin schakelen.
 • Bij voorkeur ervaring met de uitvoering van Europese subsidieregelingen. Daarnaast bij voorkeur een groot netwerk in Salland. Heb je dit (nog) niet? Ook dan ontvangen we graag je sollicitatie. 

Wat bieden wij jou?

We bieden je in eerste instantie een arbeidsovereenkomst aan voor één jaar waarbij de intentie bestaat om dit bij een goede match om te zetten naar een vast dienstverband. Je brutosalaris is afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal € 5.725,- bruto per maand (schaal 11, peildatum 2 januari 2023) op basis van een 36-urige werkweek. Daar bovenop krijg je nog een Individueel Keuzebudget ter hoogte van 17,05% van het salaris en overige arbeidsvoorwaarden zoals die zijn opgenomen in de Cao Gemeenten.

Interesse en de procedure  

Heb je interesse? Maak dit dan uiterlijk 23 november 2023 aan ons kenbaar via het digitale sollicitatieformulier. Op maandag 4 december 2023 en op donderdag 7 december 2023 staan de kennismakings- en selectiegesprekken gepland.
 
Deze vacature is in- en extern gelijktijdig opengesteld. Op basis van de interne arbeidsmarkt en de gemaakte afspraken binnen de Talentenregio, gaat bij gelijke geschiktheid de voorkeur uit naar de kandidaat die werkzaam is binnen dit samenwerkingsverband. 

Wil je meer informatie over de kracht van Salland en onze leuke organisatie?

Lees hier meer over de kracht van Salland

Bij de gemeente Olst-Wijhe maken we het verschil door onze persoonlijke en betrokken werkwijze.
Wij halen maximaal profijt uit de ‘kracht van onze kleine gemeente’. En daaraan kun jij een bijdrage leveren. Lees hier meer over onze organisatie en de mogelijkheden om je te ontwikkelen in Olst-Wijhe en bekijk onze film.
 
Over de inhoud van de functie kun je tijdens kantooruren bellen met Ingrid Kramer, teamleider Leefomgeving a.i. of Giny Hoogeslag, coördinator Leader. Over de procedure kun je bellen met Lisette Slagman, HR-adviseur. Zij zijn bereikbaar onder het algemene telefoonnummer 14 0570.

Deel dit
Mail
Bellen