U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Vacature Beleidsadviseur Landelijk Gebied voor 32 - 36 uur per week

Wil jij een bijdrage leveren om onze landelijke gemeente nog mooier te maken? En werken aan een fijne omgeving om in te wonen, te werken en te leven? Hou jij van een breed en divers takenpakket, een informele cultuur én werk je graag in een omgeving die het verschil maakt voor en met de samenleving? Mooi, dan hebben wij een mooie functie in een leuke organisatie voor jou!

Wat ga je doen?

Als beleidsadviseur landelijk gebied:

  • Lever je een bijdrage aan onze integrale gebiedsprocessen.
  • Werk je samen met je collega’s binnen Salland aan de gebiedsgerichte aanpak van het 
    landelijk gebied.
  • Zorg je voor de verbindingen van de gemeente met alle betrokkenen. Dit doe je volgens de rol die wij als gemeente innemen binnen de uitdagingen van het landelijk gebied.
  • Ben je een belangrijke adviseur van de wethouder voor diverse vraagstukken in het landelijk
    gebied. Denk aan Provinciaal Programma Landelijk Gebied (PPLG), de transitie in de landbouw, nieuwe initiatieven etc. Wat nodig is pak je op.
  • Lever je een bijdrage aan de implementatie van de Omgevingswet en de bijbehorende instrumenten en werkwijzen, zoals de omgevingsvisie, het omgevingsplan en de intaketafel.

Wat breng je mee?  

Als rasechte verbinder zie je de samenhang, overzie je het speelveld en weet je welke relaties je kunt leggen om onze doelen te realiseren. Je hebt affiniteit met landschap, landbouw, natuur en water. Je kent de vraagstukken van het platteland en bent op de hoogte van de actuele discussies over de verbreding van de landbouw, stikstof, droogte, natuurherstel en de energietransitie. Je werkt hierbij datagericht. In het netwerk van het buitengebied (Rijk, provincie Overijssel, waterschap, landbouw-, natuur- en milieuorganisaties) weet je de weg en weet je de juiste samenwerking te creëren. Je staat stevig in je schoenen en je hebt hart voor de groene zaak. Daarnaast weet je de weg te vinden in een gemeentelijke organisatie: ambtelijk en bestuurlijk. Verder heb je een relevante opleiding gevolgd (HBO- of WO-niveau) en enige ervaring met het werken in het bestuurlijk domein.  

Wat bieden wij jou?

We bieden je in eerste instantie een arbeidsovereenkomst aan voor een jaar waarbij de intentie bestaat om dit bij een goede match om te zetten naar een vast dienstverband. Je brutosalaris is afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal € 5.009,- bruto per maand (schaal 10, peildatum 2 januari 2023), op basis van een 36-urige werkweek. Daar bovenop krijg je nog een Individueel Keuzebudget ter hoogte van 17,05% van het salaris en overige arbeidsvoorwaarden zoals die zijn opgenomen in de CAO Gemeenten.

Interesse en de procedure  

Heb je interesse? Maak dit dan uiterlijk 6 juni 2023 aan ons kenbaar via het digitale sollicitatieformulier. Op maandag 12 juni en op donderdag 22 juni staan de kennismakings- en selectiegesprekken gepland.

Deze vacature is in- en extern gelijktijdig opengesteld. Op basis van de interne arbeidsmarkt en de gemaakte afspraken binnen de Talentenregio, gaat bij gelijke geschiktheid de voorkeur uit naar de kandidaat die werkzaam is binnen dit samenwerkingsverband.

Kom 1 juni naar onze banenmarkt

Wil je graag eerst kennismaken met je toekomstige collega's, onze organisatie of meer weten over de projecten waaraan we werken? Kom dan 1 juni tussen 17.00 en 20.00 uur naar onze banenmarkt! Aanmelden of meer informatie? Ga dan naar www.olst-wijhe.nl/banenmarkt.

Wil je meer informatie over onze leuke organisatie?

Bij de gemeente Olst-Wijhe maken we het verschil door onze persoonlijke en betrokken werkwijze.
Wij halen maximaal profijt uit de ‘kracht van onze kleine gemeente’. En daaraan kun jij een bijdrage leveren. Lees hier meer over onze organisatie en de mogelijkheden om je te ontwikkelen in Olst-Wijhe en bekijk onze film.
 
Over de inhoud van de functie kun je tijdens kantooruren bellen met Geke Kosse, teamleider Leefomgeving. Over de procedure kun je bellen met Lisette Slagman, HR-adviseur. Beiden zijn bereikbaar onder het algemene nummer 14 0570.

Deel dit
Mail
Bellen