U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Vacature Beleidsmedewerker duurzaamheid voor 32 – 36 uur per week

Wil jij een bijdrage leveren aan een duurzame samenleving in Olst-Wijhe? En vind jij het een uitdaging om de energietransitie voor de gemeente Olst-Wijhe vorm te geven? Mooi, dan hebben wij een uitdagende functie in een leuke organisatie voor jou!
Voor het team Leefomgeving zijn wij op zoek naar een enthousiaste Beleidsmedewerker duurzaamheid.

Je komt te werken in het subteam Duurzaamheid dat bestaat uit een vijf gedreven collega’s. Dit subteam zet zich breed in, met als speerpunten: (grootschalige) duurzame opwek, warmtetransitie, isoleren gebouwde omgeving, klimaatadaptatie, participatie, bewustwording en communicatie. Je werkt integraal samen met collega’s uit andere teams binnen de gemeente, zoals ruimtelijke ordening en maatschappelijke ontwikkelingen. Er ligt al een mooie basis voor je klaar, zoals een uitvoeringsagenda, een warmteverkenning en een structuurvisie wind en zon. 

Wat ga je doen?

Als beleidsadviseur duurzaamheid zijn jouw werkzaamheden:

 • Het ontwikkelen van de kaders voor ons duurzaamheidsbeleid en de energietransitie.
 • Het in collegiaal verband samen opstellen van het duurzaamheidsprogramma en het zorgen voor borging en monitoring van dit programma.
 • Het beheren van de financiële kaders van het duurzaamheidsprogramma.
 • Het participeren in (boven-)regionale overleggen over de energietransitie en duurzaamheidsvraagstukken.
 • Het samenwerken met inwoners, ondernemers, organisaties en andere stakeholders om gezamenlijk de klimaatambities uit het Klimaatakkoord vorm te geven.
 • Het initiëren van nieuwe beleidsontwikkelingen en het bestuur hierover adviseren.

Wat breng je mee?

 • Je hebt een HBO of WO werk-/denkniveau.
 • Je beschikt over actuele kennis op het gebied van duurzaamheid en de energietransitie.
 • Je vindt het leuk om met complexe opgave binnen duurzaamheid en de energietransitie 
  aan de slag te gaan.
 • Je bent accuraat, analytisch, kritisch, samenwerkingsgericht, resultaatgericht en werkt datagericht.
 • Je hebt kennis van én enige ervaring met bestuurlijke- en beleidsmatige processen.
 • Je hebt affiniteit met het pionieren in een politiek-maatschappelijke context.

Wat bieden wij jou?

We bieden je in eerste instantie een arbeidsovereenkomst aan voor een jaar waarbij de intentie bestaat om dit bij een goede match om te zetten naar een vast dienstverband. Je brutosalaris is afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal € 5.009,- bruto per maand (schaal 10, peildatum 2 januari 2023), op basis van een 36-urige werkweek. Daar bovenop krijg je nog een Individueel Keuzebudget ter hoogte van 17,05% van het salaris en overige arbeidsvoorwaarden zoals die zijn opgenomen in de CAO Gemeenten.

Interesse en de procedure  

Heb je interesse? Maak dit dan uiterlijk 6 juni 2023 aan ons kenbaar via het digitale sollicitatieformulier. Op woensdag 14 juni en op woensdag 21 juni staan de kennismakings- en selectiegesprekken gepland.
 
Deze vacature is in- en extern gelijktijdig opengesteld. Op basis van de interne arbeidsmarkt en de gemaakte afspraken binnen de Talentenregio, gaat bij gelijke geschiktheid de voorkeur uit naar de kandidaat die werkzaam is binnen dit samenwerkingsverband.

Kom 1 juni naar onze banenmarkt

Wil je graag eerst kennismaken met je toekomstige collega's, onze organisatie of meer weten over de projecten waaraan we werken? Kom dan 1 juni tussen 17.00 en 20.00 uur naar onze banenmarkt! Aanmelden of meer informatie? Ga dan naar www.olst-wijhe.nl/banenmarkt.

Wil je meer informatie over onze leuke organisatie?

Bij de gemeente Olst-Wijhe maken we het verschil door onze persoonlijke en betrokken werkwijze.
Wij halen maximaal profijt uit de ‘kracht van onze kleine gemeente’. En daaraan kun jij een bijdrage leveren. Lees hier meer over onze organisatie en de mogelijkheden om je te ontwikkelen in Olst-Wijhe en bekijk onze film.
 
Over de inhoud van de functie kun je tijdens kantooruren bellen met Geke Kosse, teamleider Leefomgeving. Over de procedure kun je bellen met Lisette Slagman, HR-adviseur. Beiden zijn bereikbaar onder het algemene nummer 14 0570.
 

Deel dit
Mail
Bellen