U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Vacature Juridisch adviseur grondzaken voor 36 uur per week

Vind je het interessant om samen met je collega's mooie projecten en opgaven te realiseren? Of je bijdrage te leveren aan het gemeentelijk grondbeleid? Weet je van aanpakken en ben je oplossingsgericht? Bijt jij je graag vast in juridische vraagstukken en weet je daarin tot de juiste oplossingen te komen? Heb je goede onderhandelingsvaardigheden? Dat komt dan goed uit, want dan hebben wij een leuke functie voor jou.

Wat ga je doen?

Samen met je collega’s van grondzaken, projectmanagement en ruimtelijke ordening zorg je ervoor dat projecten, opgaven en initiatieven tot de gewenste en mooie resultaten leiden. Je neemt deel aan projectteams, voert onderhandelingen met partijen en verzorgt zelfstandig de contractuele afhandeling. Daarnaast ben je bezig met aankoop, verkoop, verhuur en (erf)pacht van gronden in gemeentelijk eigendom. Kortom: het hele proces rondom grondtransacties.

Taken die je gaat uitvoeren:

 • je bent het aanspreekpunt voor het verkopen/verhuren/verpachten van grond en vastgoed;
 • je onderhandelt met diverse partijen over aan- en verkopen van gronden;
 • je stelt verschillende privaatrechtelijke overeenkomsten op (waaronder intentie-, anterieure en samenwerkingsovereenkomsten);
 • je bent verantwoordelijk voor de uitgifte van gronden (woningbouw- en bedrijfsterreinen);
 • je participeert en adviseert in verschillende projectgroepen;
 • je geeft juridisch advies aan het bestuur en de ambtelijke organisatie;
 • je actualiseert en ontwikkelt beleid voor het college en de gemeenteraad;
 • je voert diverse werkzaamheden uit op het gebied van verkoop, verhuur, pacht en illegaal gebruik van gemeentegrond.

Wat breng je mee?

 • Afgeronde HBO- of WO-opleiding (bijvoorbeeld Recht en economie, vastgoed of (privaat)recht);
 • Relevante werkervaring binnen grondzaken / vastgoed;
 • Kennis over het aan- en verkopen van onroerend goed en de bijbehorende financiële en juridische kennis;
 • Je bent bekend met diverse wet- en regelgeving op het gebied van grondzaken;
 • Je hebt een heldere visie op grondbeleid;
 • Je bent communicatief vaardig, hebt oog voor detail en staat stevig in je schoenen;
 • Je bent van nature proactief en integer en voelt je thuis in een organisatie die zich opstelt als partner in de samenleving.

Wat bieden wij jou?

We bieden je in eerste instantie een arbeidsovereenkomst aan voor een jaar waarbij de intentie bestaat om dit bij een goede match om te zetten naar een vast dienstverband. Je brutosalaris is afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal € 5.009,- bruto per maand (schaal 10, peildatum 2 januari 2023), op basis van een 36-urige werkweek. Daar bovenop krijg je nog een Individueel Keuzebudget ter hoogte van 17,05% van het salaris en overige arbeidsvoorwaarden zoals die zijn opgenomen in de CAO Gemeenten.

Interesse en de procedure  

Heb je interesse? Maak dit dan uiterlijk 6 juni 2023 aan ons kenbaar via het digitale sollicitatieformulier. Op donderdag 15 juni en op dinsdag 20 juni staan de kennismakings- en selectiegesprekken gepland.

Deze vacature is in- en extern gelijktijdig opengesteld. Op basis van de interne arbeidsmarkt en de gemaakte afspraken binnen de Talentenregio, gaat bij gelijke geschiktheid de voorkeur uit naar de kandidaat die werkzaam is binnen dit samenwerkingsverband. 

Wil je meer informatie over onze leuke organisatie?

Bij de gemeente Olst-Wijhe maken we het verschil door onze persoonlijke en betrokken werkwijze.
Wij halen maximaal profijt uit de ‘kracht van onze kleine gemeente’. En daaraan kun jij een bijdrage leveren. Lees hier meer over onze organisatie en de mogelijkheden om je te ontwikkelen in Olst-Wijhe en bekijk onze film.

Over de inhoud van de functie kun je tijdens kantooruren bellen met Geke Kosse, teamleider Leefomgeving. Over de procedure kun je bellen met Lisette Slagman, HR-adviseur. Beiden zijn bereikbaar onder het algemene nummer 14 0570.

Deel dit
Mail
Bellen